Flow meditatie

Eén à twee keer in de maand organiseer ik een Flow meditatie avond.

Wat houdt een flow meditatie in?

The Flow is een inner work-out voor je body & mind. Bij een Flow sessie worden Movement, Dans, Breathwork en Visualisatie gecombineerd. The Flow activeert energie en geeft je lichaam kracht. Het verruimt je mind. Flow helpt je stress en spanning los te laten uit je lichaam en mind.

We beginnen met stetchen en shaken om de spanning uit je lijf te krijgen en je zenuwstelsel tot rust te brengen, daarna gaan we vrij bewegen.
Dan gaan we ongeveer 15 minuten verbonden ademen (flowademhaling). Dat is zonder pauzes ademen, waardoor je meer zuurstof in je lichaam brengt. Je kunt gaan tintelen en er kunnen emoties los komen. En daarna een visualisatie. Elke keer met een ander thema. Omdat je lichaam dan al wat meer ontspannen is, kun je beter ontspannen.

Het is prettig om comfortabele kleding te dragen en een zachte deken/schapenvacht yoga mat mee te nemen voor tijdens het ademen en de visualisatie over de mat te leggen.

De groep flow sessies zijn niet geschikt voor mensen met ernstige psychische stroornissen, trauma’s en angsten. Zoals mensen die recent psychotisch zijn geweest, PTSS hebben of mensen die extreme last hebben van paniekaanvallen en epilepsie.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een keer meedoen, laat het me weten. Ik kijk uit naar je komst!