Mindfulness voor jongeren


Klik hier

De training mindfulness voor jongeren tussen de 12 en 15 leert je hoe je op een ontspannen manier om kunt gaan met alle dingen die je wilt of moet doen. Het gaat er niet om te leren om je op een bepaalde manier te voelen en op een bepaalde manier te denken, maar meer over wat jij allemaal kunt opmerken over wat je voelt of denkt en daar op een andere manier mee om te gaan. Hierdoor helpt mindfulness je om beter in je kracht te staan, waardoor je je zeker voelt over wie je bent en wat je wilt.

Herken je één of meer van de volgende situaties:

– Je bent snel afgeleid.
– Je kunt moeilijk in slaap komen, bijvoorbeeld omdat je ligt te piekeren over dingen die overdag zijn gebeurd of dingen die zouden kunnen gebeuren.
– Je hebt weining zelfvertrouwen en maakt je zorgen over wat anderen van jou vinden.
– Je hebt last van angsten.
– Je bent altijd bezig en komt bijna nooit tot rust, het is daardoor druk in je hoofd of je voelt je vaak moe.
– Je wilt alles helemaal goed doen en mag geen fouten maken van jezelf.
– Je hebt verdriet, je bent boos of je bent angstig en je vindt het moeilijk om hierover te praten of je reageert heftiger dan je zou willen op anderen.
– Je vindt het moeilijk om te zeggen wat je wilt.

Als je last hebt van één of meer van deze dingen zou het fijn voor je kunnen zijn om een training in mindfulness te volgen. Ook als je helemaal geen klachten hebt, maar het fijn vindt om te ontspannen en tot rust te komen, zou deze training iets voor jou kunnen zijn.  

Na de zomervakantie start er een mindfulnesstraining voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar. Dag en tijdstip nog nader te bepale