Over mij

Over mij

Mijn naam is Diny van der Veen – Bakker. Samen met mijn man en onze 6 kinderen wonen we op een fijne plek in Bolsward. We hebben een samengesteld gezin en het is bij ons altijd een gezellige drukte. Ik werk al bijna 25 jaar als juf in het basisonderwijs. Op dit moment heb ik groep 3 / 4 / 5 in het kleine dorpje Reahûs. Werken met kinderen vind ik heel fijn. Ik geniet ervan om ze in de klas om mij heen te hebben.

In ons drukke samengestelde gezin is er altijd wel iets te doen. Om zelf iets meer rust te krijgen ben ik begonnen met mindfulness en heb een cursus mindfulness gedaan. Mindfulness heeft ervoor gezorgd dat ik minder stress heb. Ik kan dingen sneller loslaten en beter aanwezig zijn in het nu.

Ook in de klas begon ik met mindfulness oefeningen en ik merkte dat kinderen hier veel aan hebben. Even tot rust komen, om daarna weer ‘fris’ verder te kunnen. Ik werd zo enthousiast en toen kinderen zelfs om de oefeningen gingen vragen, heb ik de opleiding tot kindertrainer in mindfulness gedaan. Ik geef de achtweekse training nu 2 keer per jaar aan de 3 groepen (onder-, midden- en bovenbouw) bij ons op school. Van 4 t/m 12 jaar.

Daarna begon het te kriebelen om ook volwassenen te kunnen begeleiden in mindfulness en heb ik de opleiding tot mindfulness coach gevolgd. En ik vind het superfijn om mensen iets te leren over mindfulness.

En omdat ik zelf de flow meditatie van Cindy Pilarczyk erg fijn vind, geef ik deze meditatie nu ook maandelijks bij Studio Balance in Bolsward.